Apparatuur
 
Home Voorbereiding Route Reisverslagen&foto's Links Gastenboek

 

 

Auto

 

 

Apparatuur

 

 

Kaarten

 

 

Gezondheid

 

 

Website

 

 

Papierwerk

 

 

 

 

 

 

 

Op reis wil je natuurlijk van alles meenemen.

Maar wat je mee neemt daar moet je wel over nadenken. We hebben maar beperkte ruimte in de auto. Wat wij in elk geval willen is zoveel mogelijk vastleggen om straks nog na te kunnen genieten van alle belevenissen. 

Ook willen we goed de weg (woestijn) kunnen vinden. Lees hieronder wat we mee hebben.

Foto en filmcamera 

Om alles vast te leggen en zeker niet te vergeten alle bijbehorende snoertjes en oplaadbare batterijen.

GPS

We willen niet verdwalen en daarom gekozen voor een Garmin streetpilot 3. Een (oorspronkelijk voor motoren) navigatie apparaat met een wereldkaart als basis. We gaan gebruik maken van Mapsource om telkens de route te bepalen en tracks op te slaan. Helaas zijn er geen kaarten van west-afrika voor Mapsourse te vinden.

Laptop

Om gebruik te maken van Mapsource, alle foto's/films op te kunnen slaan en om de dagelijkse belevenissen vast te leggen en via onze website met jullie te delen.

Walkie talkie

Soms staat er één buiten aanwijzingen te geven aan de bestuurder. Om dan niet over het geluid van de motor heen te hoeven schreeuwen, kan een walkie talkie handig zijn. Daarnaast geeft het ook een gevoel van veiligheid als er bijvoorbeeld één even verderop geld gaat pinnen, terwijl de ander bij de auto blijft. Tot slot denken we het te gebruiken als we met anderen rijden die geen 27 MC hebben. In Marokko is gebleken dat zo´n ding erg handig is als je samen rijdt.

27 MC

Wie weet komen we iemand tegen die dit ook heeft en kunnen we onderweg elkaar op de hoogte houden. 

 

M&M