Website 
 
Home Voorbereiding Route Reisverslagen&foto's Links Gastenboek

 

 

Auto

 

 

Apparatuur

 

 

Kaarten

 

 

Gezondheid

 

 

Website

 

 

Papierwerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En als je dan op reis gaat en veel op internet naar andere reizigers aan kijken bent geweest, wil je ook een internetsite.

 

Het leek ons leuk dat onze familie, vrienden en collega's ons kunnen volgen. Ook is het handig voor andere reizigers die er ook weer informatie vanaf kunnen halen zoals wij dat ook hebben gedaan 'lang leve internet'.

 

Maar ja hoe doe je dat? en hoe moet het er dan uit gaan zien?.

Eerst dachten we we nemen een blog daar hadden we al wel enige ervaring in, maar we vonden de mogelijkheden te beperkt.

 

Eerst maar eens op internet gezocht wat er allemaal is op het gebied van zelf internetsite bouwen. Een aantal gratis geprobeerd. Maar daar liepen we tegenaan dat je allerlei pop-up reclame schermen krijgt. Nou we wisten zeker dat wilde we dus niet.

Je kan natuurlijk ook de keuze maken om het uit te besteden zoek een bedrijf of iemand uit je omgeving die het voor je maakt. Maar Marga dacht wat een ander kan moet ik ook kunnen.

 

Marga is toen Dreamweaver gaan proberen, nou dat ging niet fijn. 

Overgestapt op Frontpage, hť dat ging toch iets makkelijker. Dat wil zeggen daar begreep Marga iets meer van. Nog niet hoe je het uiteindelijk op het net zou krijgen, maar dat is een zorg voor later.

Stap 1 was maar eens een pagina maken en wat kan je daar dan allemaal mee. Na avonden puzzelen en beetje bij beetje lukte het. Leuk kleurtje maken een 2e pagina daar een linkje in en ja hoor het werkte. Gevolg was dat Marga avonden bezig is geweest met het maken van de site. Nog een gastenboek erbij en helemaal trots was Marga dat het was gelukt. 

 

Goed, de basis was gelegd dan wil je ook resultaat op internet zien. Dus stap 2 was een naam voor de site bedenken. Nou dat viel nog niet mee, je wilt de naam zo maken dat het iets met jezelf heeft te maken. Na vele lijstjes met namen maken en kijken of de domeinnaam nog vrij was is het dus uiteindelijk 3maatjesopreis geworden. Dan nog opzoek naar een provider wij hebben gekozen voor Your Hosting (www.yourhosting.nl) voor het registeren van de domeinnaam en doorlink naar internet.

 

Het doel was om de site voor de proefreis naar Marokko 2008 af te hebben zodat we konden oefenen met bijwerken van de site onderweg en het up-loaden.

Dit hebben we gedaan en dat ging prima.

 

Terug van de proefreis zijn we de site weer gaan aanpassen. Omdat we in de tussen tijd weer wat andere ideeŽn hadden gekregen. Nou dat heeft ook weer heel wat uurtjes tijd gekost tot midden in de nacht bezig omdat je elke keer weer wat nieuws ontdekt.

 

Maar alles bij elkaar genomen is het erg leuk om te doen en ook dankbaar werk gezien de leuk reacties vanuit onze omgeving.

 

Mark&Marga